Medewerker getuigt

Werken bij edeps, dat is voor medewerkster Marieke een perfecte match tussen professionele uitdaging en mensgerichte onderneming. Ze schreef er deze tekst over.

De start van mijn parcours bij edeps is op z’n minst bijzonder te noemen en sluit eigenlijk volledig aan bij de gedachte achter onze missie nl. ‘de juiste man (of vrouw) op de juiste plaats’ of beter gezegd ‘iemand in zijn kracht zetten’.

Met een architecturale vorming als basis en steeds actief zijnde in de bouwgerelateerde sector, leek het geen evidentie om een carrièreswitch te maken naar een – voor mij toen – weinig bekend terrein, waarbij edeps organisaties ondersteunt en versterkt op uiteenlopend gebied en inzet op talentontwikkeling. Die sprong in het diepe was weliswaar goed onderbouwd. Uit de loopbaanbegeleiding die ik - overigens bij edeps - volgde, bleek dat heel wat van mijn vaardigheden en interesses aanleunen bij een administratieve functie, eerder dan steeds op zoek te moeten gaan naar het innovatieve en conceptuele waar mijn basisopleiding wel op gefocust was.

De job die ik nu bij edeps mag uitoefenen is dan ook hoofdzakelijk administratief, maar zeer gevarieerd en dat maakt het een geweldige ervaring om vanuit verschillende hoeken en met een grote autonomie te kunnen bijdragen tot tevreden klanten. Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de professionele uitbouw van ons bedrijf. Als medewerker word je nauw betrokken bij alle stappen die worden genomen, krijg je heel veel kansen om te groeien, is er ruimte om heel wat opleidingen te volgen en mezelf bij te scholen, er wordt zelfs ondernemingszin gestimuleerd. edeps als werkgever stelt zich open voor creatieve ideeën, laat je jezelf zijn en zet de competenties in waar ze het beste tot hun recht komen. Een goede sfeer op het werk staat voor mij centraal.

edeps doet een scan van mens en organisatie
Al sinds 2010 begeleiden we ondernemingen met hun mensen
Welkom bij edeps

De samenwerking binnen het team gebeurt vanuit een sterk vertrouwen, met een spontane glimlach en ten gepaste tijde een welgemeend compliment. Als collega’s helpen en inspireren we elkaar. Er wordt tijd genomen om te luisteren, vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Dat is belangrijk voor mij.

Ik sta nog elke dag vol verwondering te kijken welke fantastische dingen we kunnen bereiken binnen de organisaties van onze klanten. Het geeft me energie en voldoening om als bedrijf en als mens te kunnen veranderen, bijleren en ontwikkelen. Ik voel me trots te kunnen vertellen aan mensen waar ik werk en kom elke dag werken met in mijn achterhoofd: ‘wat een fantastische job mag ik toch doen!’

Ik ervaar edeps als een perfecte match tussen professionele uitdaging en mensgerichte onderneming. Waar ik de kans zie, laat ik niet na edeps aan te bevelen. De ‘problematiek’ die wij aanpakken, is immers erg actueel en herkenbaar bij vele mensen die je er over spreekt. Ik heb reeds veel geleerd over de verschillende diensten die we aanbieden en zal ongetwijfeld nog heel wat meer kennis opdoen in de toekomst. Ik kijk er alvast naar uit!