Basis management

Wie brandt van ambitie en wil doorgroeien als leidinggevende is bij deze opleiding op de juiste plaats. Ook zaakvoerders krijgen in deze opleiding de nodige basis om hun leader skills verder te ontwikkelen. Wil jij graag een team professioneel managen? Ambieer je een carrière in een leidinggevende functie? Wil je leren hoe je je werknemers motiveert en coacht? Dan is deze opleiding Basis Management zeker iets voor jou!

Als zaakvoerder maar ook als manager vervul je een spilfunctie in ieder bedrijf. Deze praktijkgerichte opleiding brengt je alle vaardigheden en attitudes bij die je nodig hebt om jouw team perfect te managen.

Inhoud

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats de verschillende communicatietechnieken. Zo ga je op een heldere en duidelijke manier je ambities en doelen bepalen en overbrengen. Vervolgens ontdek je hoe je jouw personeel op een gerichte manier kan motiveren en coachen. Enkel op die manier stuw jij jouw team naar uitstekende resultaten!

Tot slot kom je ook alles te weten over hoe je als manager efficiënt met jouw tijd omgaat en prioriteiten stelt. Zo heb je aan het einde van deze opleiding een brede kennis van bedrijfsorganisatie, personeelsbeleid en communicatiemanagement! Bovendien krijg je doorheen de opleiding tal van direct toepasbare praktijkvoorbeelden die de leerstof duidelijk illustreren. Op die manier word je in een mum van tijd helemaal klaargestoomd voor diverse leidinggevende functies.

Doelgroep

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen met interesse in management. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De opleiding Basis Management is heel praktijkgericht. Je mag er zeker van zijn dat je op de hoogte wordt gebracht van de meest recente materie.

Onderwerpen

Volgende topics komen aan bod:

  1. Communicatie en communicatiestijlen

2. Situationeel leiding geven

3. Motivatie

4. Coachen

5. Voeren van evaluatie en functioneringsgesprekken

6. Werken in teams/elk zijn rol/ Belbin

7. Vergaderingen leiden en begeleiden

8. Besluitvorming

9. Conflictmanagement

10. Timemanagement

11. Kernkwaliteiten

12. Assertiviteit

Inclusief

Een volledige opleiding duurt 6 halve dagen. Bij het volgen van de volledige opleiding krijgt de deelnemer een deelnamecertificaat. De opleiding, die zowel individueel als in groep wordt gegeven, kan zowel ‘inhouse’ als extern plaatsvinden.

Een voorsmaak in de opleiding employer branding is mogelijk. Afhankelijk van de vraag van de klant kan de duurtijd van deze introductiesessie variëren van 1 tot 4 uur.

Meer informatie of inschrijven? Klik hier.

Trainer: Eric Debacker

Zijn studies waren hoofdzakelijk economisch gericht met een diploma van Licentie in Handels- & Financiële wetenschappen, aangevuld met een MBA van de UCL, beiden met een specialiteit marketing.

In eerste instantie heeft hij succesvol functies bekleed in marketingfuncties bij gerenomeerde organisaties zoals Colruyt, Solvay, Confederatie Bouw. In een later stadium is zijn bedrevenheid geëvolueerd naar meer algemeen management gerichte functies waarbij de interesse in de mens meer en meer naar voren kwam. Als Business Unit Director en Vice President bij twee Amerikaanse multinationals gericht op bouwgerichte activiteiten (RPM en Chicago Metallic) kreeg hij de basistechnieken onder de knie van internationaal management.

De opgedane ervaring in deze grote bedrijven kon dan worden ingezet bij Vlaamse familiale kmo- bedrijven waar hij, naast persoonlijke begeleiding van zaakvoerders, diverse strategische optimalisatie projecten heeft geïmplementeerd en met succes volbracht.

Kmo Portefeuille