Het Ego zegt: “Ik wil ertoe doen. Ik wil meetellen, ik wil graag dat mensen van me houden, dat ik erbij hoor en liefst ook nog dat ik bijzonder ben. Dat ik iets te bieden heb, dat ik een reden van bestaan heb.” Het Ego diepste verlangen is om iemand te worden, niet om iemand te zijn! Het Ego is de som van alle ingebeelde zelfdefinities.

Laat je ego les en stop met geleefd te worden, maar leidt je eigen leven! Betreedt het NU, je moet aanwezig zijn als de toeschouwer van je verstand, zowel van je gedachten en emoties als van je reacties in allerlei situaties.

Via de cursus ego management kan jij ontdekken hoe je verlost kan raken van je ego.

Inhoud

In deze interactieve cursus gaat het over onze identificatie met onze zelfbeelden, (ego's of persoonlijkheden) en over onze werkelijke, en meest reële identiteit. Er wordt ook aandacht gevestigd op de gevolgen van ons egocentrisme en op het vernietigende effect ervan op onze levenskwaliteit. Daarnaast gaat het over het waarnemen en ervaren van onze meest reële identiteit en over onze innerlijke integriteit.

Doelgroep

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar zelfkennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus ego management is heel praktijkgericht. Je mag er zeker van zijn dat je met de opgedane nieuwe inzichten een duidelijke zelf-groei kan inzetten.

Onderwerpen

Volgende topics komen aan bod:

 1. Wat is ego?
 2. Doel van ego
 3. Wezenlijk element van het ego
 4. Ego voorbeelden
 5. Achtergrond ego
 6. Groei van het ego
 7. Ego = universeel
 8. Ego gedreven door angst
 9. Ego = vicieuze cirkel
 10. Gevolgen ego
 11. Waarom ons ego stil leggen?
 12. Hoe het ego stil leggen?
 13. De richting van je leven bepalen
 14. De juiste levenshouding
 15. Zelfontplooiing
 16. Egowijs

Inclusief

Een volledige opleiding duurt 4 halve dagen en bevat de cursus ego management ook een deelnamecertificaat. De opleiding, die zowel individueel als in groep wordt gegeven, kan zowel ‘inhouse’ als extern plaatsvinden.

Een voorsmaak in de opleiding ego management is mogelijk. Afhankelijk van de vraag van de klant kan de duurtijd van deze introductiesessie variëren van 1 tot 4 uur.

Interesse ? Klik hier voor meer informatie.

Trainer

Eric Debacker heeft een universitaire economische achtergrond maar is door zijn ervaringen en vele bijscholingen is hij de mens meer en meer centraal beginnen plaatsen in zijn professioneel bestaan.

Naast zijn ruime management ervaring is hij een gewaardeerde coach. Zijn kennis van diverse persoonlijkheidstypologieën, breinvoorkeuren en self management technieken maar vooral het onbevooroordeeld actief luisteren, vormen de hoekstenen van zijn aanpak.

Daarbij merkte hij hoe sterk het zelfbeeld/ego/zelfpositionering/ … de managers en organisaties beperkt in hun verdere ontwikkeling en groei. Via diepgaande analyse van wetenschappelijke en empirisch onderbouwde studies, artikels, boeken kwam hij tot een aantal conclusies. Hij toetste deze resultaten in zijn dagelijkse praktijk van begeleiden en coachen van bedrijfsleiders en medewerkers. Zo is het ego management model ontstaan.

Kmo Portefeuille