Medewerkers zijn het menselijk kapitaal van je onderneming. Ze zijn essentieel in het bestaan van je bedrijf. En ook in de groei van je bedrijf, want gedreven werknemers denken en werken mee aan de toekomst. Maar omgekeerd dragen werknemers die zich niet goed voelen in hun functie of in de onderneming onvoldoende bij aan de werking van de onderneming. Meer nog, ze remmen af of verlaten de onderneming. Met personeelstekort tot gevolg.

Bedrijfsleiders en leidinggevenden spelen hierbij de belangrijkste rol. Reageer je je als leidinggevende in een stresssituatie op een negatieve manier af op je medewerkers? Dan creëer je ongewild een negatief klimaat op de werkvloer. Met een rechtstreekse impact op de werking van je bedrijf. De motivatie daalt, alsook de productiviteit. Er heerst een ongezonde cultuur. Mensen haken af.

De stress die je als leidinggevende ervaart neemt energie weg. Je bent sneller geïrriteerd en hebt minder geduld. Je slaapt slecht, vergeet regelmatig iets en hebt moeite om probleemoplossend te denken. Ook dit zijn alarmsignalen voor je onderneming. Jouw input als leidinggevende is bepalend voor de gezondheid van je onderneming.

Wat zijn de effecten van Hart Ritme Training ?

Als leidinggevende ervaar je:

  • Verbetering van je concentratie en focus
  • Bevordering van creatief denken
  • Bevordering van rustgevoel en welbehagen
  • Verhoging van de veerkracht t.o.v. stress
  • Verandering van gedrag en denken in positieve zin
  • Verbeterd leervermogen

Dit betekent voor je onderneming:

  • Behoud van constructieve communicatie in stressvolle periodes
  • Gemotiveerde medewerkers
  • Een efficiënte aanpak van moeilijke situaties
  • Een positieve bedrijfscultuur

Verloop

Een volledige opleiding duurt 13 sessies van anderhalf uur en bevat, naast ook een naslagwerk omtrent Hart Ritme Training ook een deelnamecertificaat. De opleiding, die zowel individueel als in groep wordt gegeven, kan zowel ‘inhouse’ als extern plaatsvinden.

Een voorsmaak in de opleiding Hart Ritme Training is mogelijk. Afhankelijk van de vraag van de klant kan de duurtijd van deze introductiesessie variëren van 1 tot 4 uur.

Interesse ? Klik hier voor meer informatie.

Trainer

Eric Debacker heeft een universitaire economische achtergrond maar is door zijn ervaringen en vele bijscholingen is hij de mens meer en meer centraal beginnen plaatsen in zijn professioneel bestaan.

Naast zijn ruime management ervaring is hij een gewaardeerde coach. Zijn kennis van diverse persoonlijkheidstypologieën, breinvoorkeuren en self management technieken maar vooral het onbevooroordeeld actief luisteren, vormen de hoekstenen van zijn aanpak.

Hart Ritme Training is een wetenschappelijke methode waarin Eric niet alleen geschoold maar ook heel bedreven een ervaren is, om zo mensen tot innerlijke rust te laten komen.

Kmo Portefeuille